Dijkema Meubelstoffeerders: 40 JAAR IN GRONINGEN!

Oude en nieuwe meubels weer in balans met uw huidige interieur

Bij Dijkema Meubelstoffeerders aan het Boterdiep in Groningen is een hoop veranderd aan het interieur en het exterieur. En: er wordt nog volop gewerkt aan veranderingen. “Eens in de zoveel jaar houden we onze zaak een spiegel voor. Ook nu we 40 jaar in Groningen gevestigd zijn. We constateerden dat er nogal wat mensen bij ons over de vloer kwamen en dat we ons interieur en het exterieur eens tegen het licht moesten houden. Dat hebben we in 2007 in balans gebracht. Deze upgrade heeft ook een ‘boost’ gegeven aan onze moderne collectie”, zegt een trotse Jan Dijkema.

Jubileum

Op de vraag of er ook nog een feestje wordt georganiseerd tijdens het 40 jarig jubileum, lacht de broer van Jan, Ricardo, “dat elke dag een feestje is bij Dijkema Meubelstoffeerders. Voor onze klanten doen we graag iets extra’s ook als mensen er niet om vragen. Dat is ook de reden volgens Ricardo dat onze klanten graag terugkomen. Het blijft iedere keer weer een uitdaging om van een ouwe ‘look’ weer een hip meubel te maken of een prachtige restauratie. Hiervoor gebruiken we eerlijke materialen die men bij ons in de showroom kan vinden.” Zijn broer, Jan valt hem bij: “Ook als we het niet op voorraad hebben kunnen we het gewoon bestellen en hebben we het 2 dagen na bestelling in huis. Dat is ook zo mooi van 40 jaar ervaring, onze leveranciers kennen ons goed en weten precies wat we willen, 100% kwaliteit. Dat geldt niet alleen voor stof of leer maar natuurlijk ook diverse andere materialen die er in 40 jaar bijgekomen zijn”.

Verbeteringen

“Niet alle veranderingen zijn ook verbeteringen”, geeft Jan aan. “Maar de veranderingen die wij hier doorvoeren zorgen altijd voor een opzienbarend resultaat, in ieder interieur!” Ricardo somt daarbij ook nog eens de diversheid van de diensten op die de meubelstoffeerders verder nog verlenen: “Het gaat ook om boten, caravans en lounge kussens die we bekleden. Verder houden we ons steeds vaker bezig met hele projecten. Onze diensten zijn dus voor zowel particulieren als de business markt én voor zowel binnen als buiten, volgens de enthousiaste broers.”

Crisis?

Hebben de mannen van Dijkema Meubelstoffeerders ook last van de crisis? “Eigenlijk niet”, geeft Jan aan, “natuurlijk doen mensen er wat langer over om te beslissen en gaan offertes iets minder vaak door dan een aantal jaren geleden, maar als je ons werk bekijkt dan maak ik me totaal geen zorgen over de komende 40 jaar. Wij zullen altijd goedkoper een nieuwe ‘look’ aan het interieur kunnen geven dan welke woonwinkel dan ook. Overigens weten deze woonzaken dat ook en krijgen we steeds vaker opdrachten van interieurarchitecten om voorstellen voor een restyling te doen. Onlangs leverden we nog een fantastische metamorfose af voor een bekende stylist. Helaas kunnen we geen namen noemen want vertrouwelijkheid is in ons vak natuurlijk ook erg belangrijk.” zegt Jan. ”Er zijn ook mensen die vragen of wij met de auto komen tijdens een opname van een meubel ter plekke en of we de auto dan in de volgende straat willen zetten”, vult broer Ricardo aan. “Er zijn nog altijd mensen die zich schamen om iets te laten bekleden in plaats van iets nieuws te kopen. In feite is dat natuurlijk grote onzin want onze klanten hebben juist een goed gevoel voor duurzaamheid en het milieu”, aldus de Dijkema’s

Heeft u na aanleiding van dit persbericht nog vragen of behoefte aan informatie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met Jan Dijkema, (050) 313 43 98